BOOTCAMP voor Gentse middenveld

28 November 2019

BOOTCAMP voor Gentse middenveld

Gent heeft een bruisend middenveld, waar het barst van de ideeën en waar Gentenaars met een gezamenlijke bezorgdheid en interesse elkaar vinden. Maar vinden ze ook de weg naar de politiek?

Is het wel duidelijk genoeg hoe lokale politieke besluitvorming werkt? Hoe krijgt je als organisatie jouw ideeën en wensen tot bij de politici en ambtenaren? Commissies, schriftelijke en andere vragen, fractiewerking, beleidsplannen et cetera: het is toch allemaal een beetje vaag voor een buitenstaander. Zelfs wie met de nodige voorkennis de eerste stappen in de politiek zet moet toch even wennen aan hoe het 'politieke bedrijf' precies werkt.

Precies daarom richtte de Gentse Groen-fractie recent een BOOTCAMP Politieke besluitvorming voor het Middenveld in. Een ochtend vol met een grondige toelichting gebracht door onze fractie en fractiemedewerkers voor een enthousiast publiek met vertegenwoordigers van verengingen actief op vlak van milieu, mobiliteit, cultuur, buurtwerking en anderen. Burgers laten meedenken en meedoen aan het beleid, het is niet alleen in Gent een alsmaar belangrijker rode draad door het beleid. Maar het gaat wel vlotter als iedereen een beetje op de hoogte is van hoe een stad georganiseerd wordt!

Daarom wordt gedacht het initiatief zeker nog eens te hernemen. ‘Middenvelders’ die er niet bij konden zijn houden onze website dus best in de gaten. Of laat ons weten als je er volgende keer zeker bij wil zijn ([email protected]), dan nodigen we jullie persoonlijk uit bij de volgende editie.