Boek op bezoek in Gentbrugge - met Hafsa

16 November 2023

Boek op bezoek in Gentbrugge - met Hafsa

Een boek over geboden kansen en genomen obstakels. Over gekoesterde herinneringen en pijnlijke littekens. Over steun waarvan je groeit en aanvallen die je adem doen stokken.

Afgelopen vrijdag streek Hafsa neer met haar boek in de woonkamer van gemeenteraadslid Anita De Winter. In een gezellig huiskamergesprek las ze enkele passages voor, en ging ze met de luisteraars in gesprek rond engagement en politiek, over rechtvaardigheid en kracht, over complexloos divers zijn en de zoektocht naar een inclusieve zachte stad. 

Boek op bezoek  

En ook toen de elektriciteit uitviel, kabbelde het gesprek gezellig verder. Anita, die niet enkel de rol van gastvrouw maar ook die van moderator op zich nam, leidde het gesprek in goede banen.

Het werd een gezellige vrijdagavond bij kaarslicht, gevuld met boeiende uitwisselingen over vrouwenrechten, wijkbibliotheken, sociale woningen, diversiteit en het pad effenen voor anderen. 

Het boek Hafsa 

In ‘Hafsa’ vertelt Hafsa, schepen van Personeel, Jeugd, Facilitair Management en Internationale Solidariteit, over opgroeien in een gezin met een migratieachtergrond. 

Over geboden kansen en genomen obstakels. Over gekoesterde herinneringen en pijnlijke littekens. Over steun waarvan je groeit en aanvallen die je adem doen stokken.

‘Hafsa’ is het verhaal van de niet evidente weg van de befaamde – volgens sommigen beruchte - Brugse Poort tot in het statige stadhuis van Gent. 

Een verhaal over vooroordelen die niet iedereen onder ogen wil zien, maar ook en vooral een verhaal van hoop. Hoop die de zoektocht naar verbinding blijft voeden. Veerle Segers schreef het verhaal van Hafsa neer en Uitgeverij Nanuq gaf het boek uit. 

In gesprek 

Hoe verander je macht in kracht? Waarom zet ik me in voor een complexloos diverse samenleving? Hoe kunnen we samen hoopvol blijven en strijden voor wereldwijde rechtvaardigheid en duurzaamheid? 

"Met mijn boek ‘Hafsa’ in de hand wil ik graag in gesprek gaan met Gentenaars over wat me dreef om in de politiek te gaan, hoe ik kijk naar inclusief samenleven en ben ik benieuwd om hier samen met jullie over uit te wisselen." - Hafsa El-Bazioui, schepen in Gent 

Met haar boek ‘Hafsa’ in de hand wil ze graag in gesprek gaan met Gentenaars over wat haar dreef om in de politiek te gaan, hoe ze kijkt naar inclusief samenleven en is ze benieuwd om hier samen met jullie over uit te wisselen. 

Praktisch 

Wil je Hafsa ook graag uitnodigen? Een (huis)kamergesprek vindt liefst thuis bij iemand plaats of in een zaaltje. Het kan doorgaan vanaf 15 personen. Hafsa leest eerst 2 stukjes uit haar boek voor en gaat dan in gesprek. 

Interesse? 

Stuur een mailtje naar [email protected] en laat weten welke periode, waar, hoeveel mensen erbij kunnen zijn, wat je verwachtingen zijn ... In onderling overleg bekijken we ook hoe we communicatief en logistiek kunnen ondersteunen. 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van onze Groene schepenen en gemeenteraadsleden? Schrijf je dan in voor onze fractienieuwsbrief.