Binnenkort rolstoel- en duofietsen ter beschikking in de Fietspunten

13 Juli 2018

Binnenkort rolstoel- en duofietsen ter beschikking in de Fietspunten

Steeds meer mensen willen onze mooie stad per fiets verkennen. Dat is niet voor iedereen even evident, bijvoorbeeld voor mensen met een beperking. In Oostende kan je daarom ook speciale fietsen huren, zoals een handbike of een rolstoelfiets. Sara Matthieu vroeg aan schepen Filip Watteeuw of dat ook in Gent zal kunnen.

 

De Fietsambassade beschikt al over een divers huuraanbod aan fietsen , afgestemd op de verschillende profielen. Handbikes en rolstoelfietsen zitten daar nog niet in, maar schepen Watteeuw wil daar wel werk van maken. Zopas startte een pilootproject om 3 rolstoelfietsen en 2 duofietsen die in de  woonzorgcentra gebruikt worden, ook ter beschikking te stellen van de Fietsambassade. Wanneer de juridische bepalingen rond verzekering, pechverhelping en dergelijke op punt staan, zullen deze fietsen in het aanbod van de Fietsambassade voorzien worden. Vanaf dan kunnen deze fietsen dus gratis ontleend worden via de Fietspunten.

Sara: “Onze Stad maakt van toegankelijke dienstverlening een punt. Ik ben tevreden dat ook het aanbod aan huurfietsen beter afgestemd wordt op de diverse noden in onze fietsstad. “