Beroepsinlevingsstage geeft superdivers talent kansen in stad Gent

10 Februari 2022

Beroepsinlevingsstage geeft superdivers talent kansen in stad Gent

We gaan volop voor een diverse en inclusieve stad, ook als werkgever. Ons stadspersoneel moet een afspiegeling zijn van de samenleving en we willen  de juiste omstandigheden creëren om die competenties te zien en te laten zien. Werkervaring opbouwen werkt! Daarom biedt Stad Gent per jaar aan 30 hooggeschoolde personen met een buitenlandse herkomst en/of een arbeidsbeperking een betaalde beroepsinlevingsstage (BIS) aan.

Begin februari startten 15 stagiairs met hun beroepsinlevingsstage (BIS) bij de stad Gent. Dit zijn hoogopgeleiden met een buitenlandse herkomst of met een beperking. Ze zullen 6 maanden werkervaring op doen op niveau van hun studies en als volwaardige collega's meedraaien. 

36 verschillende landen

"Met de stages willen we hen versterken om nadien te solliciteren voor een vaste job binnen de organisatie.  Bovendien moeten hun ervaringen ons verder inspireren op het vlak van diversiteit." - Hafsa El-Bazioui, schepen van Personeel

Sinds september 2020 konden maar liefst 55 BIS-medewerkers vanuit 36 verschillende landen van herkomst hun talenten inzetten op meer dan 50 verschillende diensten. Van de 29 BIS’ers die sinds september 2020 het traject doorlopen hebben, hebben 20 van nu een job (=67%).

De kostprijs voor deze beroepsinlevingsstages wordt gedragen door het Departement Human Resources. 

We wensen alle medewerkers heel veel werkplezier en succes!

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.