Belmundo ’22: Rechten van Mens en Natuur

23 September 2021

Belmundo ’22: Rechten van Mens en Natuur

Met een honderdtal aanwezigen was de kick-off van Belmundo 2022 alvast een groot succes. Tientallen organisaties gingen enthousiast aan de slag om het Gentse festival rond Internationale Solidariteit voor te bereiden. Rechten van mens en natuur wordt het centrale thema deze editie. Nieuwsgierig? Zet alvast 26 februari in je agenda, dan trappen we Belmundo af met een openingsevent in De Centrale.

Rechten van mens en natuur

Hoe zijn mens en natuur verbonden? Hoe kunnen we samen strijden voor een gezonde en leefbare planeet? De mens is zonder enige twijfel deel van de natuur en toch dragen we er zo weinig zorg voor.

De recente pandemie toont aan wat de gevolgen hiervan kunnen zijn maar liet tegelijk ook bij velen de appreciatie voor de natuur toenemen. Het is duidelijk dat zowel mens als natuur voor specifieke uitdagingen staan.

Maart 2022

Denk maar aan de klimaatcrisis, het verlies aan biodiversiteit en de toenemende ongelijkheid. Belmundo zal in maart 2022 een maand lang in het teken staan van ‘Rechten van Mens en Natuur’.

Meer weten https://belmundo.gent

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.