Gent valt in de prijzen op de Belgian Vegan Awards

21 Januari 2021

Gent valt in de prijzen op de Belgian Vegan Awards

Schepen Tine Heyse is fier dat maar liefst vier Gentse restaurants en ondernemers in de prijzen vallen bij de Belgian Vegan Awards. Ze kijkt al uit naar een bezoekje, van zodra dat weer mag.

Eerlijk is eerlijk. We moeten de duimen leggen voor Hasselt dat maar liefst vijf Belgian Vegan Awards wegkaapt. Proficiat!

Komkommertijd mag een jaar de titel dragen van beste Belgische lunchplek. Drie andere zaken kregen een award voor runner-up: Greenway Foods voor beste nationaal product, Madam Bakster voor beste ontbijt en brunch en De Frietketel in de categorie beste fast food.

“Gent is niet alleen de Europese vegetarische hoofdstad, je vindt er ook een ruim aanbod aan veganistische adresjes." - Tine Heyse, schepen van Voeding 

Stad Gent promoot al 10 jaar vegetarische voeding

Andere genomineerden die dit jaar helaas niet in de prijzen vielen zijn frituur Chasse Patat, diepvriesmaaltijden What The Food, Bakkerij Frimout en Catberry, bar O’yo, restaurant Epiphany’s Kitchen, catering Gewoon.anders en snackbar V-Box.

Tine: “Gent is niet alleen de Europese vegetarische hoofdstad, je vindt er ook een ruim aanbod aan veganistische adresjes. De prijzen bij de Belgian Vegan Awards zijn een fijne erkenning én een stimulans. Ook voor de Stad. Zo promoten we al tien jaar vegetarische voeding met de campagne Donderdag Veggiedag en werken we momenteel aan een nieuwe campagne om plantaardige voeding nog meer te promoten.”

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.