07 Oktober 2023

13.30u -
17.30u

Bazaar Circulair

CC Meulestede , Meulesteedsesteenweg 515, 9000 Gent

Bazaar Circulair
Kom jij op 7 oktober naar onze Bazaar Circulair in Gent?

Als groenen zetten we Gent op de kaart als een toonaangevende circulaire stad van Europa. In dit belangrijke jaar voor de verkiezingen is het tijd om onze successen te vieren en terug te kijken op hun cruciale impact op onze stad, economie en het milieu. Bovendien willen we de kansen en uitdagingen binnen de circulaire economie voor zowel Gent als Europa bespreken en verkennen.

We verbreden onze horizon naar het Europese niveau, waar we als groenen intensief werken aan wetten die de circulaire economie in de hoogste versnelling zetten. Tijdens dit evenement gaat Sara Matthieu in gesprek met Schepen van Milieu, Klimaat en Wonen Tine Heyse en delen ze hun inzichten over de toekomst van de circulaire economie.

Daarnaast delen Gentse ondernemers Lieven D'Hont en Esther Laga hun waardevolle ervaringen vanuit het veld, waardoor we een beeld krijgen van de praktische toepassingen van circulaire principes in onze stad.

Tijdens onze circulaire markt kun je niet alleen genieten van heerlijke hapjes en drankjes, maar ook kennismaken met diverse circulaire initiatieven uit Gent. Je leert hoe je beter kunt recycleren, hergebruiken en repareren, en krijgt praktische tips voor het verlengen van de levensduur van kleding, het repareren van je fiets of het maken van je eigen ecologische voedselwraps. Aarzel niet om je in te schrijven voor een onze gratis workshop want de plaatsen zijn beperkt!

Heb jij nog spullen liggen die je zelf niet meer gebruikt, maar toe zijn aan een tweede leven? Breng ze dan mee naar ons weggeefplein. Wie weet doe je er iemand plezier mee!

Laat je inspireren door de denkers en doeners uit Gent en draag bij aan de groeiende beweging richting een duurzamere, circulaire samenleving.

Praktisch

Wanneer? Zaterdag 7 oktober, van 13:30 tot 18:00.

Waar? CC Meulestede, Meulesteedsesteenweg 515, Gent.

Programma
  • 13:30 - 15:00: welkomsdrankje en hapje en panelgesprek.
  • 13:30 - 17:00: weggeefplein
  • 15:00 - 18:00: café circulair met workshop circulaire levensstijl 
  • 15:30 - 17:30: workshop oude kleren hergebruiken: furoshiki en tawashi (inschrijven verplicht!)
R-Use Fabrik workshop

Ontdek de textielindustrie en haar impact op het milieu en meer hoe je je oude kleren op een creatieve manier kunt hergebruiken!

Tijdens deze inspirerende workshop ontdek je hoe je oude sokken kunt omtoveren tot tawashi-sponzen en gebruikte shirts kunt veranderen in handige furoshiki-voedselverpakkingen. Onder deskundige begeleiding van twee docenten zul je je eigen duurzame creaties maken.

Breng je eigen enkele sokken en/of oude shirts mee, maar maak je geen zorgen als je ze niet hebt - R-Use zal ook voorzien in oude kledij.

R-Use Fabrik is een vooruitstrevende stoffenwinkel die zich richt op milieubewustzijn voor alle naaifanaten (en zelfs degenen die dat nog niet zijn) die op zoek zijn naar alternatieve manieren van consumeren. Ze willen mensen bewust maken van reparatie, upcycling en het verlengen van de levensduur van textiel. Bij R-Use gooien ze niets weg, ze transformeren alles! Mis deze kans niet om deel te nemen aan een workshop die je kijk op textiel en duurzaamheid zal veranderen.

Voor dit event moet je niet inschrijven, behalve voor de workshop: daarvoor zijn de plaatsen beperkt.