De Gentse Architectuurprijs

29 April 2021

De Gentse Architectuurprijs

Op 14 oktober 2022 wordt de eerste architectuurprijs uitgereikt. De prijs bekroont recent gerealiseerde projecten op Gents grondgebied die getuigen van ontwerpkracht en innovatie en een duurzame verrijking voor de stad zijn. Inzenden of je kandidaat stellen voor de publieksjury kan vanaf nu.

Op 14 oktober 2022 wordt de eerste architectuurprijs uitgereikt. De bedoeling is om deze prijs elke 3 jaar toe te kennen. Nieuwbouw of verbouwing? Huis, sporthal of park? Alles komt in aanmerking. Ook bruggen, pleinen, landschappelijke projecten, herbestemmingen, tijdelijke invullingen of ruimtelijke installaties zijn welkom.

"We kiezen in Gent voor ruimtelijke en architecturale kwaliteit. Deze prijs zal goede ontwerpen belonen en promoten. We stimuleren hiermee de dialoog, streven naar kwaliteit in onze mooie stad en zetten architectuur meer op de kaart." - Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit, Stedenbouw en Publieke Ruimte

Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw, wil met die prijs architectuur meer in de kijker zetten en het debat rond architectuur ondersteunen.

Publieksprijs

Er is een vakprijs en een publieksprijs. Voor de publieksprijs is de stad nog op zoek naar 25 Gentenaars uit evenveel wijken. Heb jij een hart voor architectuur en ben je niet professioneel actief als ontwerper of bouwer? Dan kan je je kandidaat stellen voor de publieksjury.

Meer info

Wil je een project indienen of je kandidaat stellen voor de publieksjury? Dat kan via www.architectuur.gent