ALLES KAN: springplank voor creatieve jongeren

12 Juli 2018

ALLES KAN: springplank voor creatieve jongeren

5 Juli 2018 Bijna 250 ideeën van jongeren konden de afgelopen jaren genieten van de steun van Alles Kan voor een totaalbudget van 330.000 euro. Daarom lanceert de stad een boek met inspirerende verhalen en een nieuwe website.

Alles Kan is een projectsubsidie en ondersteuningsplatform voor projecten voor en door jongeren.   Het is een uniek reglement omdat het de muren tussen sport, cultuur, jeugd… doorbreekt. Elk project kan tot 3.000 euro financiële ondersteuning krijgen. Daarnaast biedt de Alles Kan-consulent concrete ondersteuning door jongeren te helpen met hun project én jongeren te ondersteunen in alle papierwerk. Alle aanvragen worden geëvalueerd door een jongerenjury.

‘De jongeren van vandaag maken de stad van morgen. Met Alles Kan helpen we hen om nu hun droom waar te maken door hun idee mee te helpen uitwerken en subsidiëren. Muziekfestival Copacobana, jongerencollectief De Wens Mens, de Gentse zwerkbalclub, graffitiproject Wallin', … Al deze jongerenprojecten zijn ooit ontstaan of kregen een boost dankzij Alles Kan.', aldus Elke Decruynaere.