Affiche Gentse Feesten 2022 stelt wedergeboorte voor

19 Mei 2022

Affiche Gentse Feesten 2022 stelt wedergeboorte voor

Na twee geschrapte edities komen de Gentse Feesten dit jaar in volle glorie terug. Vandaag, woensdag 18 mei 2022, is het campagnebeeld voorgesteld. Het ontwerp is geïnspireerd op een werk van Nicolas Poussin waarbij de maagd opstijgt richting hemel. In de Gentse knipoogversie is Roland de maagd. De bijhorende slogan is 'De Wedergeboorte'.

Ontwerpbureau Soon mocht dit jaar de campagne voor de Gentse Feesten uitwerken. Zij kozen voor een sprankelend beeld met slogan 'De Wedergeboorte'.

De Maagd Roland

Na twee geschrapte edities zijn de Gentse Feesten eindelijk terug en iedereen heeft er duidelijk zin in. Nog twee maanden aftellen en dan kunnen we eraan beginnen. Wie zin heeft in een stukje hemel, is welkom in Gent."Bram Van Braeckevelt, schepen van Feestend

Het campagnebeeld toont een groep bekende mensen, zoals rasmuzikant Roland en burlesque artiest Zoe Bizoe, en anderen die uit het niets lijken op te rijzen en richting Gentse Feestenhemel gaan.

Het ontwerp is geïnspireerd op een werk van de Franse kunstschilder Nicolas Poussin waarbij de maagd opstijgt richting hemel. In de Gentse knipoogversie is Roland de maagd.

Na twee geschrapte edities zijn de Gentse Feesten eindelijk terug en iedereen heeft er duidelijk zin in. Nog twee maanden aftellen en dan kunnen we eraan beginnen. Wie zin heeft in een stukje hemel, is welkom in Gent", aldus Bram Van Braeckevelt, schepen van Feesten

Iedereen welkom

Op de affiche staan mensen in grote diversiteit. En er is zelfs een stroppendragende hond. “Het beeld bekrachtigt de diversiteit van de Feesten, en het feit dat iedereen hier welkom is”, zegt feestenburgemeester Bram Van Braeckevelt. 

Het volledige programma wordt op 10 juni bekendgemaakt. Vanaf dan is het officiële Gentse Feestenmagazine te koop in de krantenwinkel en gaat de website www.gentsefeesten.be live.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.