Aanbod eetstanden Gentse Feesten minstens voor helft vegetarisch

25 Maart 2022

Aanbod eetstanden Gentse Feesten minstens voor helft vegetarisch

Goed nieuws vanuit de Gentse Feesten! "We gaan voor een nog groter vegetarisch en veganistisch aanbod op onze feesten", zegt Bram Van Braeckevelt. Na de keuze voor herbruikbare bekers en servies, zal zo ook de CO2-uitstoot van de Feesten gedrukt worden. Een volgende stap in het verduurzamen van de Gentse Feesten! 

Aanbod voor iedereen

De Stad Gent beheert de eetstanden die op het openbaar domein staan, buiten de feestenkernen. De uitbating daarvan wordt uitbesteed. De Stad geeft daarbij wel voorwaarden mee waaraan kandidaat-uitbaters moeten voldoen. Nieuw vanaf deze editie is de keuze voor een uitbreiding van het vegetarisch aanbod: minstens de helft van de eetstanden zal de volgende jaren een volledig vegetarisch aanbod hebben. Daarnaast blijft er uiteraard een groot aanbod vanuit de horecazaken in de feestenzone. Bij het toewijzen van een locatie zal de Stad toezien op spreiding. Zo zal er op elk moment een voldoende groot aanbod aan vlees, vegetarisch of veganistisch eten binnen handbereik zijn.

"Dit is een logische volgende stap in het verduurzamen van onze feesten. We garanderen dat er een voldoende aanbod blijft, voor iedereen. Vleeseter, vegetariër of veganist ... ieder zal zijn meug vinden. De Gentse Feesten zijn er voor iedereen." - Bram Van Braeckevelt

Naast een bestaande korting voor kandidaat-uitbaters die werken met 100% biologische producten, zal vanaf deze editie ook een korting toegekend worden voor uitbaters die minstens 50% producten met fair-trade label verwerken.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.