‘Walk Local’: 15 wandelingen van bekende Gentenaars

27 Augustus 2020

 ‘Walk Local’: 15 wandelingen van bekende Gentenaars

Corona heeft een stevige impact op het Gents toerisme en op onze handelaars. Om Gent op de toeristische radar te houden, lanceerde Bram Van Braeckevelt vandaag 15 nieuwe wandelingen door Gent en rand.

Gent door de ogen van BG's

De wandelingen tonen het Gent van bekende Gentenaars.  Zo delen Bazart-zanger Mathieu Terryn en fotografe Marie Wynants hun favoriete lunchplek. Architect Wim Goes toont wandelaars de architecturale pracht van onze stad. En het designkoppel Fien Muller en Hannes Van Severen neemt ons mee naar dé plekken voor designliefhebbers.

"Stap in de schoenen van bekende Gentenaars en ontdek hoe zij onze mooie stad beleven", zegt Bram trots. "Deze wandelingen tonen ook echt onbekende kantjes van Gent."

Hoet genieten

De broers Stephen en David Dewaele brengen speciaal voor dit project een ode aan hun thuisstad met 'Deewee Bells'. De broers laten maar liefst 100 bestaande nummers weerklinken doorheen de klokken van de Gentse beiaard. Per dag worden er twee nummers gelanceerd op verschillende tijdstippen.

"Stap in de schoenen van bekende Gentenaars en ontdek hoe zij onze mooie stad beleven." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Toerisme

Walk Local is ook 'Hoet te Voet'. Daarmee plaatst de familie Hoet cultuur letterlijk in de etalage tijdens de wandelingen. Meer dan 400 werken uit de collectie van Jan Hoet zijn terug te vinden bij lokale handelaars in de binnenstad en de deelgemeenten. Via een QR-code in elke etalage krijgen wandelaars meer duiding bij de werken.

Walk Local is het resultaat van een samenwerking tussen Visit Gent, PUUR Gent en Cultuur Gent. Het is een onderdeel van de relance-acties van Stad Gent.

Alle bekende Gentenaars:

Marcelo Ballardin, Fien Muller en Hannes Van Severen, Stephen en David Dewaele, Wim Goes, Zouzou Ben Chikha, Murielle Scherre, Thang, Pascale Platel, Mathieu Terryn en Marie Wynants, Vadis Odjidja Ofoe, Ignaas Devisch, Charlotte Adigéry, Lut Soens, Els Sirejacob, Jan Hoet.

👉 Ontdek hier alles alles over de wandelingen.