‘Ouders de baas’ tijdens de Week van de Opvoeding

17 Mei 2018

‘Ouders de baas’ tijdens de Week van de Opvoeding

Op dinsdagavond 15 mei organiseerde De Gentse Opvoedingswinkel de lezing ‘Ouders de baas’, van Eva Bronsveld. Daarin hoorden de meer dan 100 aanwezige ouders hoe je niet de baas hoeft te zijn om invloed te hebben op je kind. Door contact in plaats van macht zal je kind net meer willen luisteren naar wat jij te vertellen hebt.

De lezing gaf het startschot voor de Week van de Opvoeding. Tijdens deze week maken we opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar. Het thema van de Week van de Opvoeding 2018 is ‘Wereldburgerschap: opvoeden is samenspel’. Een thema dat ons in Gent op het lijf is geschreven. In onze superdiverse stad wonen, dat is de beste manier voor kinderen om op te groeien tot wereldburgers.

Elke Decruynaere: “Elke ouder kan al eens hulp bij het opvoeden gebruiken. Dat kan van een zus of broer komen of van de buurvrouw. Maar soms is dat niet genoeg. Daarom zet Stad Gent in op een sterke en laagdrempelige Opvoedingswinkel. En we richtten deze legislatuur het Huis van het Kind Gent op. Samen met alle partners bouwen we verder aan opvoedingsondersteuning voor alle Gentse ouders.”