Knalpotterreur houdt Gentenaars wakker

09 September 2021

 Knalpotterreur houdt Gentenaars wakker

Een goede nachtrust en een veilige omgeving zijn voor Groen van essentieel belang voor de leefbaarheid van een buurt. Dat geldt natuurlijk ook voor een stad als Gent. Lawaai van boomcars en 'creatief' bewerkte uitlaten, zorgen voor een niet te tolereren aanslag op de leefbaarheid van onze wijken. 

"Het houdt de Gentenaar letterlijk en figuurlijk wakker. Dit moet stoppen." - Fourat Ben Chikha, fractieleider Groen Gent.

Het is duidelijk te horen in onze straten dat de huidige aanpak (boetes en technisch afkeuren) nog niet voldoende is.

Enkele maanden geleden nog trokken meer dan 100 Gentse fietsers aan de bel tegen knalpotterreur en asociaal rijgedrag in de Gentse straten. Het houdt de Gentenaar letterlijk en figuurlijk wakker. 

Effectiever optreden tegen knalpotterreur

Het stadsbestuur maakte van de extra en eerste gemeenteraad van dit nieuwe politieke jaar gebruik om de lokale politie bijkomende mogelijkheden te geven om effectiever op te treden tegen deze knalpotterreur.

Met meer controles en vanaf nu ook de mogelijkheid tot bestuurlijke inbeslagname zullen de Gentse Flikken de overlast beter kunnen aanpakken.

Fractieleider Fourat Ben Chikha: "Wij kijken alvast uit naar de concrete resultaten op het terrein en natuurlijk ook naar rustigere nachten."

 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.