#allemaalsamen tegen corona

26 Maart 2020

#allemaalsamen tegen corona

Zoals elke crisis treft ook corona de meest kwetsbare Gentenaars het hardst. Vanaf dag één haalt Gent en de Gentenaar alles uit de kast om hulp en zorg te blijven bieden. 

Door de coronamaatregelen en ziekte bij het personeel kwam opvang voor daklozen sterk onder druk te staan. Ondertussen hebben 3 hostels hun deuren opengezet en zijn er plaatsen gevonden in een zorghotel waar de meest kwetsbare daklozen 24 uur op 24 terecht kunnen. Tegelijk blijven straathoekwerkers op post om mensen naar de opvang te leiden en de buurtstewards blijven in contact met de gezinnen die ze begeleiden. 

Ook voor de meest kwetsbare kinderen en kinderen van ouders in cruciale beroepen, wordt de opvang gegarandeerd. Gemotiveerde kinderbegeleiders staan dagelijks klaar om die kinderen ook in tijden van corona op te vangen en te begeleiden. Vier kinderdagverblijven blijven tijdelijk open tot 21 uur, zodat ouders uit de zorgsector hun levensnoodzakelijke, maar onregelmatige shifts kunnen blijven doen. 

Gentenaars laten zich in deze periode van hun meest solidaire kant zien. De vrijwilligersinitiatieven komen als paddenstoelen uit de grond. Via het platform Gent Helpt worden alle hulpvragen en het aanbod van vrijwilligers bij elkaar gebracht. Al meer dan 1000 (!) Gentenaars hebben zich aangemeld als vrijwilliger. De Stad Gent stelt ook twee stadsmedewerkers ter beschikking die nu als fulltime taak hebben om organisaties uit het sociale middenveld te ondersteunen bij al hun fantastisch werk tijdens deze crisis. Andere stadsmedewerkers die door de coronamaatregelen tijdelijk zonder werk zitten, springen bij. Onder meer de de Gentse voedselbanken en de inloopcentra waar daklozen overdag terecht kunnen, krijgen zo extra handen op de werkvloer. 

Petje af, Gent. Petje af! 

Verspreid solidariteit! 

In Gent zijn er héél wat initiatieven die je steun kunnen gebruiken. Steek mee je handen uit de mouwen, geef een gift en koop lokaal!  

 

Al meer dan 1.000 Gentenaars hebben zich aangemeld als vrijwilliger bij Gent Helpt. Volg hun voorbeeld en steek de handen uit de mouwenMeer info: www.genthelpt.be of via Gentinfo op 09/210.10.10  

Help de meest kwetsbare Gentenaars en steun het Gents Solidariteitsfonds via een gift op BE04 8901 5426 8831 (EHVV vzw) graag met vermelding ‘#corona’. Vanaf 40 euro heb je recht op een fiscaal attest.

👉 De Facebookpagina van Gent Samen Solidair vind je hier.

Onze Gentse handelaars verdienen onze steun. Via Gentsekoop, de zelfhulpgroep’ vind je welke Gentse handelaar je online kan verder helpen met je shopwensen#kooplokaalonline 

👉 De Facebookgroep van Gentsekoop, de zelfhulpgroep' vind je hier.