5 na 12 voor de kinderopvang

25 Maart 2022

5 na 12 voor de kinderopvang

Het is vijf over twaalf voor de kinderopvang. Er is nood aan een Marshallplan voor kwalitatieve kinderopvang. De sector vraagt dringend structurele veranderingen en investeringen. De eerste 1000 dagen van een kind zijn te belangrijk.

Steun de sector

Daarom voert de sector actie, ook in Gent. Vandaag, 25 maart, kwamen er heel wat medewerkers naar de Stadshal. Naast Elke Decruynaere, schepen van Opvoeding, en Hafsa El-Bazioui, schepen van Personeel, was ook Celia Groothedde-Ledoux, ons Vlaams Parlementslid dat reeds 2 jaar minister Beke om actie verzoekt, van de partij om de medewerkers te horen

Volgende week vrijdag 1 april is er nog een actie van het Lokaal Overleg Kinderopvang. Afspraak om 18u onder de Stadshal: https://kinderopvang.stad.gent/nl/de-1000-eerste-dagen 

Voor de acties zijn stakingsaanzeggingen ingediend door de vakbonden. Vele medewerkers staken, waardoor vele opvanglocaties de deuren moeten sluiten. Voor de ouders is dit opnieuw een dag dat ze zelf een oplossing moeten zoeken. Dat is niet evident. De afgelopen periode was er al vaak verminderde dienstverlening, door corona, door de griep, doordat we de vacatures niet ingevuld krijgen. Toch konden de kinderbegeleiders ook op veel begrip van de ouders rekenen.

Als het over genoeg en goede kinderopvang gaat, staan we schouder aan schouder: personeel, organisatoren én de ouders. Daarom deze warme oproep om je stem te laten horen! Teken de petitie of kom vrijdag 1 april om 18u naar de Stadshal.  

Lees hier waarom de sector actie voert: https://www.standaard.be/cnt/dmf20220322_97789039

 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.