541 nieuwe fietsparkeerplaatsen voor Muide-Meulestede

15 November 2019

541 nieuwe fietsparkeerplaatsen voor Muide-Meulestede

Het aantal fietsers in Gent stijgt, zo ook in Muide-Meulestede. Met deze 541 nieuwe fietsparkeerplaatsen willen we het stijgend tekort aan veilige fietsenstallingen in deze wijk opvangen. 

Twee records

Gent creëerde nooit eerder zoveel fietsenstallingen in één jaar. In 2019 kwamen er 2.500 extra fietsparkeerplaatsen bij. Tegelijk had Gent ook nooit meer fietsparkeerplaatsen op straat, 20.000 duizend (!) en dat is zonder de fietsenstallingen rond de stations.

"Fietsenstallingen bieden fietsers meer comfort en een mogelijkheid om de fiets veilig te stallen. Op die manier willen we nog meer mensen op de fiets krijgen." - Filip Watteeuw

Op 100 meter

In de binnenstad en binnen de 19de-eeuwse gordel moet op 100 meter wandelafstand van elke voordeur een fietsenstalling te vinden zijn. Dat is ons streefdoel. Sinds 2015 wordt daarom wijk per wijk de behoefte in kaart gebracht en aangevuld met suggesties van bewoners. Bij het plaatsen van de extra stallingen probeert het stadsbestuur de openbare ruimte zo efficiënt mogelijk te gebruiken. De Stad zoekt naar een evenwicht dat goed is voor alle bewoners. 

1 auto = 10 fietsen

Op sommige plaatsen sneuvelen er ook parkeerplaatsen om plaats te maken voor fietsenstallingen. Per autoparkeerplaats creëren we ruimte voor 10 fietsparkeerplaatsen. Véél meer bewoners halen zo een voordeel uit dezelfde openbare ruimte in hun straat.