300 vogelhuisjes gespot in het voetgangersgebied

01 Oktober 2020

300 vogelhuisjes gespot in het voetgangersgebied

Sociaal Verhuurkantoor Gent rondt de kaap van 300 huurwoningen.  Om dit op een ludieke wijze in beeld te brengen én de oproep tot bijkomende woningen kracht bij te zetten, verspreidde het Sociaal Verhuurkantoor 300 vogelhuisjes in het voetgangersgebied.  Een passend symbool voor deze  warme 'nesten' voor de kwetsbare Gentenaars.

300 warme nesten voor kwetsbare Gentenaars

In de nacht van woensdag 30 september zijn door SVK Gent maar liefst 300 vogelhuisjes verspreid in het voetgangersgebied. De vogelhuisjes staan symbool voor de 300 woningen die  SVK Gent op dit moment verhuurt aan kwetsbare Gentenaars. Tegelijkertijd moeten ze potentiële verhuurders warm maken om ook hun woning via SVK Gent te verhuren aan kwetsbare Gentenaars.

Toekomstige verhuurders vinden in de huisjes een kennismakingsfolder en kunnen SVK Gent met hun vragen, of nog beter, met hun aanbod, contacteren. Wie een huisje ontdekt, mag het gerust meenemen en een selfie maken met #huisgeluk.

“300 woningen is zeker geen eindpunt. De woonnood is hoog en dit zeker voor kwetsbare mensen." - Tine Heyse, schepen van Wonen

Schepen van Wonen Tine Heyse, die ook voorzitter is van SVK Gent, stelt het duidelijk: “300 woningen is zeker geen eindpunt. De woonnood is hoog en dit zeker voor kwetsbare mensen. Tegen eind  2024 willen we meer dan 500 betaalbare en kwaliteitsvolle woningen verhuren via SVK Gent. Hiervoor doen we een warme oproep aan nieuwe verhuurders”. 

Betaalgarantie

Het Sociaal Verhuurkantoor Gent verhuurt sinds 1997 woningen aan sociaal kwetsbare personen en verspreidt zo mee #huisgeluk in Gent. Wie zijn woning via het Sociaal Verhuurkantoor verhuurt, geniet van een betaalgarantie, een belastingvoordeel en verschillende premies bij het verduurzamen van de woning.

De vogelhuisjes werden uitgevoerd door het Dienstenbedrijf Sociale Economie  van Stad Gent.

Wil ook jij verhuren met een hart? Surf dan naar: https://sociaalverhuurkantoor.gent/