Benefietwandeling De Armste Week

Dec
23
23 December 2022 / 06:00 PM tot 07:30 PM

Location

Kunstcentrum VierNulVier

Event contact

Werkgroep sociaal beleid

Groen Gent organiseert een benefietwandeling ten voordele van De Armste Week op 23 december, schepenen Filip Watteeuw en Hafsa El-Bazioui doen ook mee. Er is slechts plaats voor 25 deelnemers, dus twijfel niet te lang

Deelnemen

Om deel te nemen:

  • Schrijf je je in via onderstaand formulier
  • Verzamel je een bedrag dat je wil doneren, hoeveel bepaal je zelf. Je kan zelf een bedrag kiezen of ook familie en vrienden mobiliseren om te doneren. Hoe meer financiële steun voor De Armste Week, hoe leuker natuurlijk - ze willen dit jaar namelijk 1 miljoen euro inzamelen!
  • Stort je het ingezamelde bedrag op BE97 8939 4409 9449 (je deelname is bevestigd na ontvangst van je gift). Vermeld zeker je naam + wandeling De Armste Week bij de overschrijving! 

Groen Gent zal zelf het totaal ingezamelde bedrag van alle deelnemers verdubbelen voor de Armste Week. Een sociaal beleid voor de meest kwetsbaren is voor ons essentieel, dus ook de broodnodige steun aan het middenveld! 

Praktisch:

  • Vrijdag 23 december 2022 om 18:00
  • Start aan Kunstcentrum Viernulvier
  • 1,5 uur wandelen en afronden met een drankje op een gezellige warme plek (nog te bepalen)

De wandeling: Honger naar Gent

Armoede en honger zijn van alle tijden; de huidige Krasdiensten, het Gents Solidariteitsfonds en Burgerplicht kennen in de geschiedenis hun voorlopers. Gewezen raadslid Dirk Holemans, co-auteur van de wandelgids Honger naar Gent,  neemt ons mee door het Gent van de 19° eeuw. De periode toen Gent door de industriële revolutie wakkergeschud werd, arbeiders hongerden terwijl de burgerij zich niets te kort liet. Benieuwd wie Ferdinand Lousbergs was? Bij wie Walter De Buck de mosterd haalde? En waar de oorsprong van de Vooruit ligt? Dan ben je meer dan welkom!

 

PS: Kan je niet meewandelen, maar wil je De Armste Week toch steunen? Bestel een maaltijd of steun een ander initiatief, je vindt er alles over op www.dearmsteweek.be/

Posted by on 13 December 2022
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.