200 jongeren proeven van een job in het UZ Gent

24 November 2022

200 jongeren proeven van een job in het UZ Gent

Hoe maak je jongeren warm voor een opleiding en een job in de zorg- en welzijnssector? Antwoord: door hen te laten proeven van beroepen. Daarom organiseren een aantal zorgorganisaties samen met de Stad Gent opnieuw een Zorgberoepenrally, dit keer in het UZ Gent.

Boeiende workshops

Zo'n 200-tal leerlingen uit de 2de en 3de graad van het secundair onderwijs gingen aan de slag met verschillende beroepen uit de zorgsector. Zij konden proeven van jobs als kinderbegeleider, planner operatiekwartier, verpleegkundige en technoloog medische beeldvorming.

"Nu en in de toekomst is er gemotiveerd personeel nodig om kwalitatieve gezondheidszorg blijvend te garanderen. Daarom enthousiasmeren we jongeren, zij zijn de werknemers van morgen." - Bram Van Braeckevelt, schepen van Werk

Door doe-activiteiten ervaren de jongeren of ze de juiste talenten en interesses in huis hebben voor deze jobs. Het helpt hen om een geïnformeerde studiekeuze te maken.

Belang van de sector

De gezondheidszorg is één van de grootste sectoren qua tewerkstelling in Gent. Wat de sector zo interessant maakt, is de brede waaier aan opties, denk aan ziekenhuizen, woonzorgcentra, kinderopvang en natuurlijk ook thuisverpleging. Bovendien werkt men daar met en voor mensen, wat veel voldoening geeft, én is er een grote verscheidenheid aan jobs.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.