17 sociale woningen in privaat bouwproject langs Schelde

16 September 2022

17 sociale woningen in privaat bouwproject langs Schelde

Langs de Schelde in Nieuw Gent verrijst een nieuwe wijk van 186 appartementen en woningen. Dankzij samenwerking tussen projectontwikkelaar Alides en het Sociaal Verhuurkantoor Gent is er ook ruimte voor 17 nieuwe sociale woningen, waarvan de eerste nu in gebruik zijn genomen.

De nieuwe wijk 'Lux', langs de Schelde in Nieuw Gent, is in volle opbouw. Projectontwikkelaar Alides realiseert er zeven bedrijfsgebouwen en 186 woningen, waarvan het merendeel appartementen, maar ook gezinswoningen en maisonettes. Een publiek park, een plein met bomen en struiken, autoluwe straten en wandelpaadjes maken er een echte wijk van.

"Dit project is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen de private markt en het SVK Gent. Met deze 17 sociale woningen komt de teller op 342 woningen te staan die via SVK een thuis bieden voor mensen met een beperkt inkomen. De ambitie is om op korte termijn door te groeien naar meer dan 500. Zo biedt SVK Gent een antwoord op de wooncrisis voor de meest kwetsbare kandidaat-huurders." - Schepen voor Wonen Tine Heyse

Dankzij een samenwerking tussen Alides en Sociaal Verhuurkantoor Gent (SVK Gent) is er ook plaats voor 17 nieuwe sociale woningen, waarvan er intussen al acht sociale woningen zijn opgeleverd.  Een aantal zijn al verhuurd. De volgende negen sociale woningen krijgen vanaf 2024 hun eerste bewoners. De woningen zijn bijna energieneutraal, waardoor de huurders een lage energiefactuur zullen krijgen.

De nieuwe sociale woningen kaderen in het 'SVKpro-project', een initiatief van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen dat private ontwikkelaars stimuleert om sociale woningen te bouwen. Meteen het eerste SVKpro-project in Gent. SVK Gent zal de woningen voor zeker 18 jaar verhuren.

 

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.