10 Gentse stadsgebouwen krijgen zonnepanelen

20 Januari 2023

10 Gentse stadsgebouwen krijgen zonnepanelen

"Het is de ambitie van de Stad Gent om ervoor te zorgen dat deze legislatuur 30 procent van het elektriciteitsverbruik in de stadsgebouwen uit lokale, groene stroom bestaat. Dankzij deze nieuwe zonnepanelen en tal van andere projecten zal die kaap eind dit jaar al overschreden zijn!" Hafsa El-Bazioui, schepen van Facilitair Management

We leggen dit jaar op maar liefst 10 stadsgebouwen zonnepanelen. Deze zonnepanelen zorgen ervoor dat het energieverbruik van de Stad nog meer uit lokale en hernieuwbare energie bestaat.

Het stadsgebouw De Stroom aan de Zuid - ook wel gekend als het oude Electrabel-gebouw - is eind januari eerst aan de beurt. Eerst wordt het dak geïsoleerd en gerenoveerd en daarna worden zo’n 150 zonnepanelen geïnstalleerd. Rond het gebouw wandelen of fietsen blijft mogelijk. Het einde van de werken is voorzien voor deze zomer. 

Naast De Stroom zijn er nog andere stadsgebouwen die wellicht dit jaar nog zonnepanelen op het dak krijgen, al dan niet gecombineerd met een renovatie. Het gaat om:

- het Huis van de Sport
- vzw Kuns(h)art
- bibliotheek Brugse Poort
- buurtcentrum Muide
- buurtcentrum Dampoort
- buurtcentrum Bloemekenswijk
- freinetschool Het Tandwiel
- basisschool Klaverdries
- freinetschool Het Eiland
- en het Stadskantoor.