Open Politieke Raad: Wonen

Nov
23
23 November 2019 / 09:30 AM tot 12:00 PM
Open Politieke Raad: Wonen

Location

Dienstencentrum Ledeberg |
Ledebergplein 30
Ledeberg 9050
Belgium
Google map and directions

Event contact

Jeroen Van Lysebettens

Schepen Tine Heyse neemt ons mee in de ambities en plannen voor het ambitieuze woonbeleid waar we in Gent deze legislatuur vol voor gaan. Het stadsbestuur investeert 92 miljoen euro in het woonbeleid, met focus op mensen met een laag inkomen. Samen overlopen we de belangrijkste uitdagingen: van budgetkoop naar budgethuren, de verdubbeling van het aanbod woningen die via sociaal verhuurkantoor zullen worden verhuurd, de verdrievoudiging van het aanbod van Huuringent … Maar ook de noodzaak van het bijbouwen, vernieuwen en vervangen van sociale huurwoningen en het opschalen van projecten als Gent Knapt Op, en het stimuleren van nieuwe woonvormen passeren de revue.

We staan ten slotte  ook stil bij de sleutels die een stad wel en niet in handen heeft om zijn woonbeleid vorm te geven.

Deuren gaan open om 9:30, we starten stipt om 10:00 in zaal 'Oud Vredegerecht' in het Dienstencentrum van Ledeberg.

Wil je na de Politieke Raad een broodje blijven eten? Stuur dan na je inschrijving een mailtje naar [email protected]!

Posted by on
Door je in te schrijven ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.