Werkbezoek Commissies Onderwijs en Welzijn aan TOPunt vzw

Elke Decruynaere - 19 februari 2016

 

Op vrijdag 19 februari 2016 bezochten de commissies Onderwijs en Welzijn van het Vlaams Parlement TOPunt vzw. De commissieleden kwamen op werkbezoek ter voorbereiding van geplande hervorming van de leerlingenbegeleiding. TOPunt vzw verenigt de drie Gentse Centra voor Leerlingenbegeleiding, uniek in Vlaanderen. Via deze vzw werken de drie Gentse CLB’s samen om het vroegtijdig schoolverlaten te voorkomen en jongeren intensief te begeleiden naar het halen van hun diploma.

De Gentse CLB’s kijken uit naar een toekomst, waar één netonafhankelijke CLB scholen van de verschillende netten kan begeleiden. Bij een overstap naar een school van een ander net kan de ondersteuning van de jongeren dan doorlopen. Bovendien kan de toeleiding naar en samenwerkingen met de jeugdhulpverlening beter uitgebouwd worden wanneer één CLB bevoegd is voor één regio.
Schepen Elke Decruynaere: ‘Ik pleit net als TOPunt vzw voor één netonafhankelijk CLB. Voor de gebruiker wordt de toegang tot leerlingenbegeleider duidelijker. Bovendien is ook binnen de jeugdhulp een onafhankelijke dienstverlening van belang.'​

Tags: