Wereldwinkel Mariakerke blaast 30 kaarsjes uit

Tine Heyse – 30 jaar Oxfam Wereld Winkel Mariakerke – 25 juni 2016 – Kasteeldreef Mariakerke 

 

30 jaar geleden streek de wereldwinkel neer in Mariakerke, heel kleinschalig. Vandaag zorgen meer dan 60 vrijwilligers niet alleen voor een bloeiende verkoop van (h)eerlijke producten, zij organiseren ook bruisende activiteiten. De geschenkenbeurs in december en het etentje in het voorjaar zijn tot ver buiten Mariakerke vaste waarden geworden. En ook de filmavonden zijn een ware traditie.

Schepen van Noord-Zuid Tine Heyse blies zaterdag samen met medewerkers, vrijwilligers, klanten en buurtbewoners 30 kaarsjes uit en klonk op nog eens 30 jaar wereldwinkel in Mariakerke. Tine Heyse: “Stad Gent waardeert het werk van Oxfam Wereldwinkels enorm en ondersteunt de Gentse wereldwinkels, die een belangrijke rol vervullen in het versterken van het draagvlak rond eerlijke handel.”

Mede dankzij de sterke werking van de wereldwinkels werd Gent de allereerste Fairtrade gemeente in Vlaanderen. Tine: “Op die voortrekkersrol zijn we niet alleen heel trots, we willen deze ook behouden. Niet omdat we graag de eerste zijn, maar omdat we onszelf en de Gentenaars willen blijven uitdagen. Daarom focussen we momenteel op eerlijke mode, een nieuwe uitdaging binnen het thema eerlijke handel. Toch blijven ook de Fairtrade producten van het eerste uur – koffie, thee, wijn en fruitsap – onze aandacht krijgen.”

Tags: