Week extra om feedback te geven op de scenario's wijkmobiliteitsplan Dampoort/Oud-Gentbrugge

10 December 2020

Week extra om feedback te geven op de scenario's wijkmobiliteitsplan Dampoort/Oud-Gentbrugge

Het eerste Wijkmobiliteitsplan is in opmaak. Voor de wijken Dampoort en Oud-Gentbrugge liggen er drie scenario's voor. De tijd om feedback te geven op deze scenario's is met een week verlengd tot 20 december.

Dampoort en Oud-Gentbrugge zijn de eerste wijken waarvoor een wijkmobiliteitsplan wordt opgemaakt. Het wijkmobiliteitsplan moet de verkeersveiligheid en de leefkwaliteit in de wijk verhogen. Door doorgaand verkeer uit de wijken te halen, wordt het voor fietsers, voetgangers en openbaar vervoergebruikers een stuk veiliger en comfortabeler. De ruimte die vrijkomt kan dan ook worden ingevuld met meer groen.

Iedereen betrekken in participatieproces

Een jaar geleden ging het traject van start met een infomarkt in december 2019. Vanaf toen konden bewoners en betrokkenen hun zeg doen over wat beter moest in de wijk.

"Er zijn al veel meldingen binnengekomen op de scenario's, maar sommigen zitten nog met vragen. Daarom wordt de tijd voor vragen en opmerkingen verlengd met een week." - Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw

Nu liggen er drie scenario's voor waar de Stad opnieuw feedback op vraagt. De deadline hiervoor was voorzien voor 13 december, maar wordt nu met een week verlengd. Schepen van Mobiliteit, Publieke Ruimte en Stedenbouw, Filip Watteeuw zegt dat er al veel meldingen binnengekomen zijn op de scenario's voor het wijkmobiliteitsplan Dampoort - Oud Gentbrugge, maar dat sommige mensen nog met vragen zitten.

Daarom wordt de tijd voor vragen en opmerkingen verlengd met een week. Wijkregisseurs, sleutelfiguren en lokale organisaties zorgen ervoor dat iedereen mee betrokken wordt in het participatieproces.

7 wijken deze legislatuur

Op basis van de feedback maakt de stad een definitief plan op dat opnieuw zal worden voorgelegd. Dit is gepland voor het voorjaar van 2021.

Er worden deze legislatuur 7 wijken aangepakt: Dampoort - Oud-Gentbrugge, Zwijnaarde, Sint-Amandsberg, Sint-Denijs-Westrem, Wondelgem - Kolegem - Bloemekenswijk, Ledeberg - Moscou en Muide - Meulestede.

Blijf op de hoogte

Wil je wekelijks op de hoogte blijven van het belangrijkste politieke nieuws van Groen Gent? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.