Watteeuw: “Gent wil niet wachten op voorstadsnet”

Het Nieuwsblad - 2 februari 2016

Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen, foto) is niet te spreken over de uitlatingen van mobiliteitsminister Jacqueline Galant (MR). Die zette de uitbouw van een Gents voorstadsnet voor onbepaalde tijd in de koelkast.

Met zo'n voorstadsnetwerk zouden de treinen, bussen en parkings rond de stad beter op elkaar kunnen worden afgestemd, mogelijk met nieuwe haltes of extra treinen. Maar de minister wil wachten tot het Brusselse voorstadsnet is afgewerkt. Dat netwerk liep de jongste jaren echter bijzonder veel vertraging op en staat nu gepland voor 2025. Nadien zou eerst Antwerpen aan de beurt komen. Onaanvaardbaar, vindt Watteeuw.

“De uitbouw van een voorstadsnet voor Gent is cruciaal om de bereikbaarheid en leefkwaliteit van de stad te behouden. Gent wil niet wachten op een voorstadsnet”, zegt schepen Watteeuw. “De Belgische steden behoren tot de top van filegevoelige steden. Daarnaast is een voorstadsnet enorm belangrijk voor de economische ontwikkeling van de Gentse regio en zeker van onze haven. Met haar uitspraken stopt minister Galant ook alle mobiliteitsproblemen in de koelkast.”

Tags: