Warme oproep aan Gentse bedrijven voor Zuiddag

Tine Heyse - Persconferentie Zuiddag – 7 september – Vredeshuis

 

Op 20 oktober kruipen 17.000 Vlaamse en Brusselse scholieren voor één dag in de kleren van beroepskrachten. Jaarlijks organiseert vzw Zuiddag deze campagne 'Work for Change'. Het loon van de scholieren – 50 euro per leerling – gaat naar projecten voor jongeren uit de favela van Jardim Gramacho, de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika.

Stad Gent werkt graag mee aan deze campagne. Bij de diensten van de Stad en OCMW worden 12 plaatsen aangeboden. Schepen Tine Heyse is enthousiast: “Als solidaire stad kunnen we niet ontbreken op een grootschalige campagne als Work for Change. Zeker niet als één van de vijf Zuiddag-ambassadeurs bij ons naar school gaat.”

Ambassadeur Rupert vertelt gedreven over zijn bezoek aan Rio de Janeiro in juli: “20.000 jongeren leven op een vuilnisbelt, eten vuilnis, vechten om vuilnis … De omstandigheden zijn schrijnend maar gelukkig zijn er ook mondige jongeren die zich verenigen en hun belangen verdedigen.”

Met stad Gent geven we het goede voorbeeld en roepen we Gentse bedrijven maar ook Gentenaren op om een job aan te bieden via de jobbank. Inspiratie nodig? Laat jongeren een filmpje maken over je organisatie voor Facebook. Of ga samen met een jongere aan de slag in de tuin om hem winterklaar te maken.

 

Tags: