Wanneer volgen grote cultuurhuizen NTGent en Handelsbeurs met combiticket cultuur + De Lijn?

Caroline Van Peteghem - Commissie Cultuur, Sport en Feesten - 7 maart 2016 - Vraag aan schepen Storms (sp.a)

 

Sinds vorig jaar verkoopt NTGent het publiek automatisch een Lijn-ticket bij elk theaterticket. Recent heeft ook de Handelsbeurs zo'n regeling ingevoerd om zijn concertgangers naar een meer duurzame vervoersmodus te duwen. In het bestuursakkoord is vooropgesteld dat alle grote culturele organisaties de invoering van combi-tickets zouden onderzoeken. Nu de stad over een goed werkend nachtnet beschikt dat cultuurgangers veilig kan thuisbrengen met de bus, is het moment rijp om de culturele organisatoren daarover aan te spreken.
Groen gemeenteraadslid Caroline Van Peteghem ving op dat heel wat organisatoren verder willen onderhandelen over de voorwaarden die De Lijn aanbiedt voor ze een combi-ticket cultuur + openbaar vervoer zouden invoeren. Ze vroeg cultuurschepen Annelies Storms (sp.a) of de stad hierover in overleg is met de cultuursector. De schepen bevestigde dat er overleg aan de gang is tussen de cultuurdienst en de betrokken organisatoren naast overleg in het transitienetwerk Green Track, dat de cultuursector zelf heeft opgestart. Daaruit blijkt dat de huidige standaardovereenkomst van De Lijn voor sommige grote culturele spelers betekent: veel extra betalen om slechts enkelen extra service te bieden.
Hopelijk is De Lijn bereid om aan die overeenkomst te sleutelen en kunnen de stad en de cultuursector samen een flinke stap vooruit zetten naar een autoluwe stad.

Tags: