Volgend jaar ook geboortebos in Gentbrugse Meersen

In 2016 werden 3091 Gentenaartjes geboren. Eind oktober konden de ouders van die kindjes een boompje planten in het Geboortebos in Gentbrugge. Deze traditie bestaat al enkele jaren en zorgt intussen al voor een mooi stukje groen waar de kinderen later in kunnen spelen. Ouders die dat willen, kunnen bovendien de naam van hun kindje vereeuwigd zien op een monument. 

Gemeenteraadslid Bram Van Braeckevelt: "Het is mooie manier om Gentenaars, klein en groot, samen te brengen, tegelijkertijd een groene plek te geven en ook een extra reden om af en toe eens terug keren naar de Gentbrugse Meersen."

Omdat er wat onduidelijkheid was over de toekomst van het geboortebos voor de kinderen geboren in 2017, stelde Bram hierover een vraag aan schepen van Openbaar Groen Rudy Coddens (sp.a). Die gaf aan dat het concept van het Gentse geboortebos verder gezet wordt. Volgend jaar zullen deze kinderen samen met hun gezin opnieuw een bos kunnen aanplanten in de Gentbrugse Meersen. Voor de kinderen geboren in 2018 en later, staat nog niet vast waar de aanplantingen zullen komen. 

 

Tags: