Utrecht inspireert

De Gentse Groen-fractie bracht onlangs een bezoekje aan de collega's van Groen Links in Utrecht. vlnr: Bram Van Braeckevelt, Zeneb Bensafia, Tine Heyse, Sara Matthieu, Lot Van Hooijdonk en Thijs Weistra. 

 

 

 

 

 


Schepen Van Hooijdonk licht onder een stralend zonnetje de fietsroute langsheen de groene projecten toe. 20 jaar Groenen in het Utrechtse stadsbestuur levert een indrukwekkende rits realisaties op. Zo heeft Utrecht de grootste fietsparking ter wereld en is er een bijzonder imposante Dafne Schippersfietsbrug. Een oude spoorwegbedding is nu een prachtig nieuw park, een mooi voorbeeld van hoe ook in Nederland steeds meer 'commons'-projecten opduiken. 

 

 

 

 

RAUM is een maakplaats in Utrecht met een openbare expositieruimte van meer dan 40.000m²: het Berlijnplein. Samen met lokale, (inter)nationale makers en het publiek bouwt RAUM in 2017 en 2018 aan een programma van festivals, installaties, events en workshops. Ondertussen werkt RAUM ook toe naar de ontwikkeling van een permanenten culturele plek op het Berlijnplein. 

 

 

 

Verder op het programma: een inclusieve school met een bijzonder burgerschapsproject en een innovatief project met elektrische auto's en bidirectionele laadpalen. De dag werd afgesloten met lokaal gebrouwen biertjes en uiteraard bitterballen. 


        

Tags: