Tweede trefdag Fractie Groen Gent

Groen en Gent, dat treft - 2.0

 

Heel wat burgers en organisaties nemen zelf het heft in handen om een duurzame stad te creëren. Ook het stadsbestuur timmert hard aan de weg naar een sociaal-ecologisch Gent. Kortom, er beweegt van alles. Ben jij ook een wakkere Gentenaar? Wil je meedenken, debatteren of gewoon luisteren? Kom dan zeker langs op onze trefdag!

Gent in verandering. Dat is dit jaar het thema van de trefdag. Met Groen in het stadsbestuur vaart in Gent een duidelijke koers en dat merken we dagelijks. Ook van onderuit komen er heel wat initiatieven die tonen dat het sociaal-ecologische stadsproject wel degelijk leeft. Zo zijn er leefstraten, repaircafé’s, leef- en geefpleinen, stadslandbouwinitiatieven, …

Aan deze trefdag nemen tal van boeiende persoonlijkheden en organisaties deel. Door met hen en jou in geprek te gaan mikken we op vruchtbare kruisbestuivingen tussen raadsleden, Gentenaars en vertegenwoordigers van het middenveld. Om niemand op zijn of haar
honger te laten zitten, geven we je ook de kans om tijdens de speeddates met de raadsleden van gedachten te wisselen. Geen uiteenzettingen om passief naar te komen luisteren dus, maar echte dialogen met jou.
Voor wie het liever wat actiever ziet, is er ook een themawandeling, een bezoek aan de demo-leefstraat en een bezoek aan de tentoonstelling 'Straffe Gasten' (MIAT) voorzien, met de raadsleden als gids. Een stevig en gevuld programma dus, met voor elk wat wils.

P.S. We voorzien ook gratis kinderanimatie, een repaircafé en de mobiele fietsenhersteller TUUB biedt zijn diensten aan. We sluiten af met een receptie.

Het volledige programma vind je hier.

PRAKTISCH

Zaterdag 22 november. Start om 13 uur,
afsluitende receptie om 17 uur
Zalen ACV, Poel 7, 9000 Gent
Deelname is gratis, maar graag inschrijven

 

Tags: 

Datum agenda: 

zaterdag, november 22, 2014