Tweede editie Wildemannen en Woestewijven festival dit najaar

Elke Decruynaere – Persconferenctie – 20 mei 2016 (Zie video!)

 

Op 1 en 2 oktober nemen kinderen terug onze stad over. De tweede editie van het kinderkunstenfestival Wildemannen en Woestewijven verandert dan Gent in een kunstig ontdekkingsparcours. Kinderen kunnen zich opnieuw naar hartenlust amuseren langs een kleu ​ ​rrijk parcours van verrassende installaties en artistieke workshops. De Stad toont zich met dit festival van haar beste kant op vlak van creativiteit en kindvriendelijkheid.

Het festival is geen ‘oneshot’ evenement. Duizenden Gentse kinderen zijn nu al op school gestart met wilde en woeste projecten ter voorbereiding van de tweede editie van het festival. Ze denken na over hun stad en hoe ze er in sàmenleven.

Schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd Elke Decruynaere: “Dit is een sterk staaltje van samenwerken. Collega Annelies Storm (sp.a) zet als schepen van Cultuur ook haar schouders onder Gent als kindvriendelijke stad. Achter dit unieke stadsfestival gaan sterke samenwerkingsverbanden schuil die gedragen worden door vele partners. Speels, creatief, rebels en samen: dit is Gent ten voeten uit!"

 

 


 

Tags: