Tweede editie Wildemannen en Woestewijven festival dit najaar

Elke Decruynaere – Persconferenctie – 20 mei 2016

Op 1 en 2 oktober nemen kinderen terug onze stad over.  De tweede editie van het kinderkunstenfestival Wildemannen en Woestewijven vindt dan plaats en verandert Gent in een kunstig ontdekkingsparcours. Kinderen kunnen zich opnieuw naar hartenlust amuseren langs een kleurrijk parcours van verassende installaties en artistieke workshops. De Stad toont zich met dit festival van haar beste kant op vlak van creativiteit en kindvriendelijkheid. 

Het festival is geen ‘oneshot’ evenement. Duizenden Gentse kinderen zijn nu al op school gestart met wilde en woeste projecten ter voorbereiding van de tweede editie van het festival. Ze denken na over hun stad en hoe ze er in sàmenleven.

Schepen van Onderwijs, Opvoeding en Jeugd Elke Decruynaere: “Dit is een sterk staaltje van samenwerken. Collega Annelies Storm (sp.a) zet als schepen van cultuur echt ook haar schouders onder Gent als kindvriendelijke stad. Dat dit een verhaal is dat we schrijven met vele partners toont ook het samenwerkingsverband dat achter dit unieke stadsfestival schuilt. Speels, creatief, rebels en samen: dit is Gent ten voeten uit!"

 

 

 

Tags: 

Datum agenda: 

zaterdag, oktober 1, 2016