Trefpunt kiest voor herbruikbare bekers in Baudelo tijdens de Gentse Feesten

Tine Heyse - Afvalpreventie op Gentse Feesten – 20 april 2016 – Trefpunt

 

Trefpunt kiest resoluut voor herbruikbare bekers en zet hiermee een volgende stap naar duurzame Gentse Feesten. Dit jaar zullen daardoor 8 van de 14 feestkernen geen gebruik meer maken van wegwerpbekers.

Maar liefst 35.000 plastic wegwerpbekers zullen op die manier niet op de afvalhoop belanden. Trefpunt werkt samen met hun brouwers, die de bekers zullen leveren. Werkgestraften van het Justitiehuis Gent zullen als alternatieve straf de afwas verzorgen. De overstap naar herbruikbare bekers past perfect in de beleidsvisie van de stad, die tegen 2018 geen wegwerpbekers meer wil toelaten op de Gentse Feesten op het openbaar domein. Trefpunt kan dan ook rekenen op de subsidie afvalpreventie van de Stad Gent.

Vorig jaar werd in 7 van de 14 feestkernen zonder wegwerpbekers gewerkt. Dit was merkbaar in de afvalcijfers. IVAGO veegde in 2015 maar liefst 10 ton minder veegvuil van de straten en pleinen dan in 2014. Schepen Tine Heyse: ‘Wij zijn heel opgetogen met de keuze van Trefpunt voor herbruikbare bekers in Baudelohof. Meer dan de helft van de feestkernen kiest hiermee bij de volgende editie van de Gentse Feesten voor duurzame herbruikbare bekers. Hierdoor wordt er heel wat minder afval geproduceerd en ligt de stad er weer wat properder bij tijdens de Gentse Feesten.’
 

 

Tags: