Toekomstperspectief voor werknemers van Volvo toeleveranciers

Bram Van Braeckevelt – Raad van Bestuur Havenbedrijf Gent – 4 april 2016 – Tussenkomst betreffende werknemers van Volvo toeleveranciers

Eind maart werd bekend gemaakt dat het contract niet wordt verlengd bij 5 toeleveranciers van Volvo. De beslissing zou op de hoofdzetel gevallen zijn, en gaat over Benteler, Tower Automotive, Tenneco, Faurecia en Sas Automotive. Groen gemeenteraadslid Bram Van Braeckevelt drukte op de raad van bestuur van het havenbedrijf zijn bezorgdheid uit over de toekomst van die vele medewerkers voor wie het nieuws als een bom insloeg. In de eerste plaats is de sociale dialoog tussen vakbonden en werkgevers van cruciaal belang om een degelijk toekomstplan te ontwikkelen, al dan niet in een andere samenwerking met Volvo.

 

Zonder in de plaats te treden van deze belangrijke sociale dialoog, roept Bram ook de politiek verantwoordelijken op om zich constructief op te stellen en perspectief voor de betrokken werknemers mogelijk te maken.​ Hij zal dit ook binnen de gemeenteraad verder opvolgen. 

Tags: