Tine De Moor stopt als gemeenteraadslid voor Groen maar blijft actief binnen Groen Gent

16 Februari 2022

Tine De Moor stopt als gemeenteraadslid voor Groen maar blijft actief binnen Groen Gent

Groen Gent raadslid Tine De Moor (46) neemt na 3 jaar met spijt in het hart afscheid van de Gentse Gemeenteraad. De combinatie van een job als hoogleraar met het engagement van raadslid blijkt niet langer haalbaar. Tine blijft echter een enthousiast Groenlid en zal zich in de toekomst ook naast de Gentse gemeenteraad actief blijven inzetten voor een sociaal en ecologisch duurzaam Gent.  

Tine blijft actief binnen Groen Gent

Tine De Moor: “Ik blijf volop achter het bestuursakkoord staan en zal me ook actief blijven inzetten voor Groen Gent. De combinatie van een job als hoogleraar in Nederland valt al een tijdje heel moeilijk te combineren met het tijdsintensieve engagement van gemeenteraadslid. Het is met spijt in het hart dat ik deze beslissing neem, maar ik ben ervan overtuigd dat de Groen fractie mijn vertrek zal opvangen op de haar kenmerkende, gedreven manier.

Tine scoorde bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 zeer sterk en behaalde 3.547 voorkeurstemmen op de kartellijst sp.a - Groen.

 

Bedankt, echt merci Tine!

De Groen-fractie verliest met het vertrek van Tine helaas een fijne en immer enthousiaste collega. Tine inspireerde de voorbije jaren vele collega’s met haar expertise rond  coöperaties, participatie en burgerinitiatieven. We danken Tine voor haar engagement als mandataris de voorbije jaren en zijn vooral blij dat Tine zich ook in de toekomst zal blijven engageren voor Groen Gent”, aldus Fourat Ben Chikha, fractieleider voor Groen in de Gentse Gemeenteraad.