Steven Vromman stopt als gemeenteraadslid

Steven Vromman (56) neemt na 4 jaar, met spijt in het hart, afscheid van de Gentse gemeenteraad. Als ‘low impact man’ gaat hij nieuwe uitdagingen aan. Steven laat zich opvolgen door OCMW-raadslid Cengiz Cetinkaya (45).

Steven Vromman was een opgemerkt gemeenteraadslid die met zijn ‘low impact’ ideeën en voorstellen het ecologische beleid van Gent mee vorm gaf. Steven had hier graag nog twee jaar aan verder gewerkt. Toch heeft hij om professionele redenen beslist zijn mandaat vroegtijdig te beëindigen. Steven wil zich voortaan engageren voor een nieuw project in Gent, een uitdaging die op zijn lijf geschreven is, maar niet te combineren valt met het mandaat van gemeenteraadslid. Momenteel kan Steven over dit project nog niet veel zeggen, zo is overeengekomen met de opdrachtgever, maar meer nieuws volgt binnenkort. Door het politiek mandaat vaarwel te zeggen komt er ook ruimte vrij om volop te gaan toeren met zijn nieuwe show ‘de Smoestuinier’.

Overtuigd Groen

Vromman “Ik blijf volop achter het bestuursakkoord staan en zal me ook actief blijven inzetten voor Groen Gent. Ik merk alleen dat het combineren van een job als zelfstandig performer en consultant moeilijk te combineren valt met het tijdsintensieve engagement van gemeenteraadslid. Vooral de vele avondvergaderingen en bijkomende activiteiten maken de combinatie moeilijk. Het is niet zonder spijt in het hart dat ik deze stap zet, maar ik ben ervan overtuigd dat de Groen fractie mijn vertrek goed zal opvangen. Daarnaast zal ik in de toekomst blijven werken aan een ecologisch en sociaal rechtvaardig Gent, maar dan zonder politiek mandaat.”
 

(Steven Vromman met zijn gebreide verkiezingsaffiche)


Bedankt Steven

"De Groen-fractie verliest met het vertrek van Steven een fijne collega en een zeer geëngageerd raadslid. Steven volgde zijn dossiers goed op en was ook het ‘groen geweten’ in de raad. Zo wordt er bijvoorbeeld geen tonijn meer geserveerd bij de stad en is er enkel nog kraantjeswater voor de raadsleden. We danken Steven voor zijn engagement en drive in de Groen fractie als mandataris, maar zijn vooral blij dat hij een trots en actief Groen-lid is en blijft", aldus Sara Matthieu.​

Tags: