Stem Foodsavers naar de Grote Prijs voor Toekomstige Generaties

Foodsavers is een project van Stad Gent en OCMW Gent dat voedseloverschotten recupereert en herverdeelt naar Gentse sociale organisaties. Het project werd in maart 2017 gelanceerd en schoot razendsnel uit de startblokken. Iets meer dan een half jaar na de start werd de ambitie van 100 ton gerecupereerd voedsel voor 2017 al verpulverd. Tot eind september werd al 156 ton aan overschotten herverdeeld. Een prestatie die ook werd opgemerkt door de Stichting voor Toekomstige Generaties. Foodsavers werd daarom door de Stichting genomineerd voor haar Grote Prijs voor Toekomstige Generaties, een prijs die initiatieven wil belonen die op een succesvolle manier de principes van duurzaamheid integreren in hun werking.

Schepen Tine Heyse: “Naast het reduceren van voedseloverschotten organiseert Foodsavers sociale tewerkstelling en worden mensen in armoede bereikt via het aanbieden van maaltijden of voedselpakketten door sociale organisaties.”

Stemmen voor Foodsavers kan hier tot 15 november middernacht. De laureaat 2017 wordt op 16 november bekendgemaakt. Naast Foodsavers zijn ook de Gentse initiatieven Rooffood en Peerby (Wijdelen) genomineerd als finalist.

Tags: