Stadsbabbel met Gentse Chiroleiding

Elke Decruynaere – 15 februari 2016 – Chirosecretariaat

 

21 jaar is volgens ouders de ideale leeftijd voor leiding in de jeugdbeweging. Dat bleek uit het onderzoek “Ouders en Jeugdwerk”. Dit werd afgelopen maandag in de media verengd tot deze conclusie. Uit het onderzoek blijkt echter dat vooral ouders die geen kinderen in het jeugdwerk hebben of geen jeugdbewegingservaring hebben, deze bedenking maken.

In plaats van te praten over jongeren, nam Schepen van Jeugd Elke Decruynaere diezelfde avond de proef op de som en ging in gesprek met de Gentse Chiroleiding. “Ik maakte kennis met heel geëngageerde jongeren, die kritisch nadenken over hun engagement, over Chiro in de Stad en hun relatie met ouders. Ik was zelf actief in het jeugdwerk en leerde er dat niet leeftijd, maar maturiteit van jongeren dé doorslaggevende factor is voor een goed draaiende jeugdbeweging”, besluit ze. Elke ging naar huis met enkele goede suggesties voor het jeugdbeleid in Gent. De Chiroleiding haalde genoeg energie en voldoening uit het gesprek om elke zondag mee te blijven werken aan een kind- en jeugdvriendelijk Gent. En ouders … mogen met een gerust hart hun kroost naar een Gentse jeugdbeweging sturen.
Om af te sluiten met een positieve noot: de globale tevredenheid over de jeugdbewegingen bleek uit het onderzoek best groot.

Tags: