Stad zoekt ervaren procesbegeleiders voor Burgerkabinet over Circulatieplan

Caroline Van Peteghem – Gemeenteraard – 29 juni 2016 – Tussenkomst over bestek voor overheidsopdracht van diensten: procesbegeleiding voor de opstart, uitwerking en begeleiding van het Gents Burgerkabinet – Goedkeuring

 

Bij de opmaak van het Circulatieplan, dat mikt op een bereikbare en leefbare binnenstad, hebben bewoners en gebruikers van de betrokken wijken uitgebreid hun zeg kunnen doen. In de aanloop naar de invoering zoekt de stad verder naar oplossingen voor bekommernissen van specifieke groepen zoals senioren, zorgverstrekkers, aannemers, handelaars, scholen en cultuurhuizen. Ook na de invoering van het Circulatieplan op 3 april 2017 zullen Gentenaars aanpassingen kunnen suggereren. Wie wil meewerken aan een grondige evaluatie van het Circulatieplan, kan zich kandidaat stellen voor het Burgerkabinet van 150 onafhankelijke Gentenaars dat in juni 2017 van start gaat.

Ondertussen gaat de stad op zoek naar ervaren procesbegeleiders die dat Burgerkabinet willen begeleiden. Het bestek voor de opdracht zet de juiste verwachtingen centraal, meent Groen gemeenteraadslid Caroline Van Peteghem: een doordachte visie op burgerparticipatie, een aanpak die deelnemers enthousiasmeert en de stadsorganisatie inspireert.

 

Tags: