Stad Gent opent zesde schoolstraat in de Wispelbergstraat

Op dinsdag 24 februari 2015 huldigt schepen Filip Watteeuw samen met de leerlingen van de Montessorischool Klimop en het Atheneum Wispelberg de zesde schoolstraat in de Wispelbergstraat feestelijk in.

Praktisch

De Montessorischool Klimop en het Atheneum Wispelberg toveren elke morgen de Wispelbergstraat om tot een schoolstraat. De Wispelbergstraat wordt elke morgen van 8 uur tot 8.30 uur afgesloten; op woensdagnamiddag is de straat autovrij van 11.45 uur tot 12.15 uur. Aan ouders die hun kinderen met de wagen brengen, wordt gevraagd om de wagen verderop te parkeren en hun kinderen te voet te begeleiden tot aan de schoolpoort.

In tegenstelling tot de andere schoolstraten in Gent wordt de Wispelbergstraat niet afgesloten bij het einde van de schooldag. Hulpdiensten zullen steeds door kunnen mocht dit nodig blijken.

Proefproject

Het gaat om een proefproject dat loopt tot 12 juni 2015. Op het einde van die periode wordt een evaluatie gehouden bij de ouders, leerlingen, leerkrachten en bewoners van de Wispelbergstraat.

Schoolstraten in Gent

De Wispelbergstraat is de zesde schoolstraat in Gent. In 2013 werden er schoolstraten ingericht in Gent Centrum en Wondelgem; in 2014 werd het initiatief gelanceerd in Drongen en Sint Amandsberg. Die vier schoolstraten werden na de evaluatie permanent ingevoerd. De proefperiode van de vijfde schoolstraat in de Joseph Gérardstraat  in Sint-Amandsberg loopt nog. 

Tags: