School en scouts gaan samenwonen

De Standaard/Oost-Vlaanderen

 
Ze zullen in de klas geen pintjes drinken, ook al nemen de scouts Hubert De Bruycker vanaf volgend jaar hun intrek in het nieuwe gebouw van de stadsschool 't Groen Drieske, op de Voordries in Gentbrugge. Behalve een scoutslokaal zal de nieuwbouw ook drie klassen omvatten. Die bieden samen plaats aan 75 leerlingen.

Gentbrugge De kinderen van de scouts en de school legden gisteren met bouwblokken de eerste steen van het nieuwe gebouw van de school op de Voordries. Vanaf 1 september 2017 nemen zowel de leden van de jeugdbeweging als de leerlingen van de school hun intrek in het nieuwe gebouw. 'Maar pintjes in het klaslokaal zullen de scouts niet drinken, want hun lokaal zal van de rest afgesloten zijn', zegt Sven Onghenae, directeur van 't Groen Drieske.

 

'Voorbeeldproject'

In het nieuwe gebouwen komen ook drie klaslokalen, die samen goed zijn voor 75 leerlingen uit het basisonderwijs. Daardoor groeit 't Groen Drieske uit van een kleuterschool tot een basisschool.

'Het is de bedoeling dat kinderen hier van drie maanden tot hun twaalfde terechtkunnen', zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). 'Kinderdagverblijf De Droomboom zorgt voor de allerkleinsten, 't Groen Drieske neemt als school de kleutertjes en de oudere kinderen op zich en het Stedelijk Initiatief voor Buitenschoolse Opvang (STIBO) organiseert opvang buiten de schooluren.'

Volgens de schepen is de samenwerking tussen die instanties een voorbeeldproject voor Gent als kindvriendelijke stad. 'Op 't Groen Drieske vinden al die partners een thuis', zegt de schepen. 

Tags: