SCHAATSEN OP GRASLEI? 'Stad moet geen Disneyland zijn'

 

De kans dat we in de winter van 2016-'17 schaatsen boven de Graslei én onder de stadshal, wordt kleiner. 'De Winterfeesten zijn al groot genoeg. De stad moet geen Disneyland worden', klinkt het bij twee van de drie bestuurspartijen.
 

Stad Gent lanceerde onlangs een openbare oproep voor de organisatie van de Winterfeesten voor de volgende vier jaar. In de aanbesteding was al de mogelijkheid voorzien om uit te breiden in de richting van de Graslei. Met zelfs een schaatspiste boven het water. Kan het nog feeërieker? De handelaars van de Gras- en Korenlei waren alvast vragende partji.

Maar dat de Winterfeesten nog zouden groeien, baart Sara Matthieu (Groen) zorgen. 'Ziet de Stad de Graslei als een uitbreiding? Verhuist de schaatspiste en komen er dan meer standhouders?'

Een groter winterfestival zou extra mobiliteitsproblemen en afvaloverlast teweegbrengen, dé pijnpunten bij de vorige Winterfeesten - die overigens grotendeels positief werden geëvalueerd.

Schepen Christophe Peeters (Open VLD) vindt de bezorgdheid van Matthieu terecht. 'De Winterfeesten zijn groot genoeg', reageerde hij in de gemeenteraadscommissie. 'De stad moet geen Disneyland worden.'