Safia Minney maakt volle theaterzaal Vooruit warm voor eerlijk textiel

Tine Heyse - Fair Fashion Talks#2 – 8 maart – Vooruit

 

Fair Fashion Talks#2 met Safia Minney was een echte publiekstrekker. Vol bezieling vertelde Safia Minney, oprichtster van People Tree en pionier van duurzame mode, over haar 25 jaar ervaring in de fairtrade modewereld. Ze stelde er ook haar boek ‘Slow Fashion. Aesthetics meets ethics.’ voor.
Volgens Safia Minney is het de hoogste tijd dat we de mensen die onze kleren maken met respect behandelen. Safia Minney: “People Tree werkt met ambachtelijke bedrijfjes in India, Bangladesh en Kenya om eerlijke mode te brengen. In een kwarteeuw tijd boden we steun aan meer dan vierduizend boeren in zes landen. People Tree was een van de eerste kledingmerken die ecologisch en sociaal verantwoording aflegden voor het hele productieproces, van katoenveld tot boetiek.”
“Het verhaal van People Tree toont aan dat het anders kan”, aldus schepen Tine Heyse. “Ook Stad Gent wil een voortrekker zijn op het vlak van eerlijk textiel en daarbij laten we ons graag inspireren door pioniers zoals Safia Minney.”
Hoe we dit in Gent willen aanpakken? We willen de vraag naar eerlijke kledij vergroten door Gentenaars te informeren. We werken samen met Gentse handelaars om het aanbod te vergroten. En we geven als Stad het goede voorbeeld met ons eigen aankoopbeleid.​

Tags: