Restorestje wint eerste Food Waste Award

Het Restorestje wint de eerste Food Waste Award. Restorestje won in de categorie ‘lokale overheden’. Ook het Gents project ‘Rabot op je Bord’ wint een award.

Vorige week zijn de eerste Vlaamse ‘Food Waste Awards’ uitgereikt. De Awards zijn een beloning voor initiatiefnemers die op de meest creatieve, inventieve en efficiënte manier voedselverlies reduceren. Twee jaar na de lancering werd het Gents Restorestje verkozen als winnaar in de categorie ‘lokale overheden’. Meer dan 3.000 mensen stemden voor de Awards, die een gezamenlijk initiatief vormen van het Food Surplus Entrepreneurs Network, KOMOSIE vzw en OVAM. Schepen van Milieu en Klimaat Tine Heyse: “Het Restorestje heeft een vliegende start genomen en raakt steeds meer ingeburgerd in Gent. Meer dan 100 Gentse restaurants bieden het al aan. Deze bekroning geeft nog meer zichtbaarheid aan het Restorestje en zal de schroom om overschotten mee te vragen na een restaurantbezoek nog verder doen afnemen.”

Het Restorestje is geïnspireerd op een idee van Hilde Verschaeve van Trafiek vzw. In de categorie ‘organisaties’ werd met ‘Rabot op je bord’ nog een ander Gents initiatief bekroond. Dit project wil de toegang tot gezonde voeding verhogen voor mensen in armoede. Binnenkort gaat Gent nog een stap verder in haar strijd tegen voedselverspilling. Samen met OCMW Gent start de Stad vanaf maart een logistiek platform dat voedseloverschotten uit de Gentse regio zal recupereren en herverdelen naar sociale organisaties.

Geïnteresseerde restaurants kunnen nog steeds gratis Restorestjes verkrijgen. Voor meer info: https://klimaat.stad.gent/nl/het-gentse-restorestje    

Tags: