Publicatie 'Jong in Gent', een greep uit 181 acties voor een kind- en jeugdvriendelijke stad

08 November 2018

Publicatie 'Jong in Gent', een greep uit 181 acties voor een kind- en jeugdvriendelijke stad

Stad Gent lanceerde deze week de publicatie 'Jong in Gent – Gent maakt ruimte voor kinderen en jongeren’.  Het boek bevat een overzicht van de verwezenlijkingen en de uitdagingen om van Gent een kindvriendelijke stad te maken. 

In 2013 schreef de Stad voor het eerst de doelstelling kindvriendelijke stad in haar missie. In 2015 werd een plan met 181 acties om Gent kind- en jeugdvriendelijker te maken gelanceerd. Nu, meer dan 5 jaar later, kijken we fier terug op een brede waaier maatregelen en initiatieven.

 

“Hoe ver staan we nu en waar ligt nog werk op de plank? Met deze publicatie delen we goede praktijken, kijken we kritisch in de spiegel, staan open voor feedback en hopen we vooral ook andere steden, gemeenten en toekomstige bestuurders te inspireren”, besluit Elke Decruynaere.

Een volledige opsomming van alle acties van de voorbije jaren zou een kleine bibliotheek opleveren. Daarom werd gekozen voor een mix van interviews, reflecties en enkele in het oog springende projecten die een inkijk bieden in het Gentse kind- en jeugdvriendelijke verhaal.

 

Het boek bevat oa. reflecties van Guy Redig (professor jeugdbeleid VUB) en  Sven De Visscher (lector sociaal werk Hogeschool Gent) en interviews met Griet De Wachter (JES Gent), Hafi Benettoumi (vzw Jong) en Mohamed Benhaddou (vzw Averroes)

 

--> Blader door de publicatie: https://loom.ly/WzMD4LU 
--> Bestel een papieren exemplaar via [email protected]