Ouders versterken speelaanbod deze zomer

Bram Van Braeckevelt - Commissie Onderwijs, Personeel en Facility Management - 11 mei 2016 – Vraag aan schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen)

 

De zomer komt er aan! Heel wat kinderen kijken reikhalzend uit naar het speelaanbod in hun buurt. Een reflex die raadslid Bram Van Braeckevelt als oud-speelplein animator overigens ook niet afgeleerd heeft.

Daarom vroeg hij aan de schepen van jeugd Elke Decruynaere of deze zomer vernieuwing komt in het speelaanbod in Gent.

En dat komt er. Naast de 'klassieke' opvanginitiatieven en vzw's die al volop animatoren aan het werven en vormen zijn, kunnen nu ook ouders hun beste beentje voorzetten deze zomer. Naar voorbeeld van de De Bijspelerij in Kortrijk, kunnen nu Gentse ouders zich groeperen om co-creatief een vakantiewerking met buurtrollen uit te bouwen. Dit zal alvast het geval zijn in de Mazoïekschool in het Rabot, Pastory in de Dampoortwijk en Dok. 

Bram reageerde enthousiast op het initiatief. Voldoende speelaanbod voor kinderen in de zomerperiode is voor iedereen een meerwaarde. Als er nog eens ouders zelf hun steentje willen bijdragen bij één van de drie groepen, is het positief dat ze daarin gesteund worden. Wie interesse heeft kan zich aanmelden bij [email protected].

Tags: