Opening woonzorgcentrum Zuiderlicht

Vrijdag 1 december werd  het woonzorgcentrum Zuiderlicht in Mariakerke officieel geopend. Omdat de Vlaamse overheid pas vanaf oktober 2018 de volledige werking zal erkennen en subsidiëren  gebeurt de opstart in 2 fases. Nu werden reeds 3 afdelingen gespecialiseerde zorg geopend.

 

“Ik vind het enorm belangrijk dat we hier in Zuiderlicht nu alvast al gepaste zorg kunnen aanbieden voor specifieke groepen mensen die gespecialiseerde zorg nodig hebben. Zo zijn er 11 woongelegenheden voor personen met jongdementie en 11 voor personen met een verstandelijke beperking. Ook zijn er 26 woongelegenheden voor 65+’ers met een gestabiliseerde psychiatrische kwetsbaarheid,”  Liliane De Cock, fractievoorzitter OCMW

(Lees verder onder de foto)

Naast de opening van deze gespecialiseerde afdelingen worden er ook nieuwe methodieken toegepast, zowel voor het comfort van de medewerkers als voor de bewoners. De bewoners krijgen  ruime keuzevrijheid om zo maximale controle over hun eigen leven én een goede levenskwaliteit  te behouden. Het personeel krijgt grote autonomie in het uittekenen van zijn of haar werkrooster om zo werk en privé vlotter op elkaar af te stemmen.

 

Bij de bouw van het woonzorgcentrum is er ook aandacht besteed aan duurzaamheid. Het woonzorgcentrum is gebouwd volgens de principes van maximale energiezuinigheid: hoge energienormen, hoogrendementsbeglazing, bodemenergieopslag en warmtekrachtkoppeling. Op het dak liggen ook 500 zonnepanelen om een deel van de nodige energie zelf te kunnen opwekken.  

 

 

Tags: