Opening vierde werkpunt

De toegang tot werk zo laagdrempelig mogelijk maken, is voor Groen al lang een strijdpunt.

Toen begin deze legislatuur de VDAB twee van de vier werkwinkels sloot, maakte gemeenteraadslid Bram Van Braeckevelt er een punt van dat er alternatieven moeten komen dichtbij de Gentenaars. Die wijkgebonden ondersteuning is een speerpunt gebleven. Zo kwamen er gaandeweg kleinere Werkpunten in het Rabot, aan Dampoort en in Ledeberg. Nu opende er ook in 'Nieuw Gent' een Werkpunt aan het Rerum Novarumplein. Dat de Werkpunten al 2.000 Gentenaars hebben bereikt, toont aan dat de Gentenaar een werkpunt in de buurt een handige opstap vindt in de zoektocht naar een job.

 

De Werkpunten bieden informatie, advies en ondersteuning in de zoektocht naar werk. Alles op maat van de burger. De Werkpunten maken ook deel uit van een netwerk van welzijnsorganisaties en buurtvoorzieningen om de voornaamste hinderpalen bij het vinden van werk efficiënt aan te pakken.

 

Bram Van Braeckevelt: "Voor sommige Gentenaars is het vinden van werk en begeleiding geen eenvoudige opdracht. Door strategisch werkpunten te ontwikkelen in kwetsbare buurten verlagen we die drempel. Daarom is onze fractie tevreden met de opening van dat vierde punt in Nieuw Gent, een buurt waar veel mensen geen job hebben.”

Tags: